Mark Zuckerberg’in Çılgın Projesi Hayata Geçti !

Mobil Dünya Kongresinde Mark Zuckerberg tarafından dile getirilen ve Google tarafından da destek bulan proje hayat geçti. Hedef bütün Dünya !
Facebook dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi olma özelliğini hala koruyor. İnternet.org ile Zambiaya’da ki bir Gsm operatörü olan Airtel ile anlaşarak belirli sitelere ücretsiz erişim imkanı sağlayacak.
Mark Zuckerberg Mobil Dünya Kongresinde internetin bir gün ücretsiz olacağını dile getirmişti.
Gerçekten de bir ülkenin ve ya bir grup insanın baş edemeyeceği bir işe kalkışdığı kesin. Umarız internet.org çatısı altında birleşen bu kurumlar bunu başarabilir ve bütün insanlık internetin nimetlerinden yararlanabilir.
İnternet.org Dünyanın her bir köşesine internet ulaştırabilmek için kurulmuş gönüllü bir kuruluştur. Bu kuruluşun içerisinde FacebookNokıaQualcomm,EricssonMediatekOperaSamsung gibi dünya devleri bulunmakta.
Zambialılar sadece facebooka değil, google ve wikipedia’ya erişim sağlayabiliyorlar. Bu ücretsiz internetden faydalanabilmeleri için uygulamayı indirmeleri gerekiyor. Ücretsiz Facebook’da videolar oynatılmıyor.
Çok az internet kullanımının olduğu ülkede böyle bir projenin neler getireceği ise merak konusu.
Bu yazımızda sizlere Mark Zuckerberg’in Çıgın projesinden bahsettik. Sizce Mark bütün Dünya’ya ücretsiz ve sınırsız internet sağlanabilir mi ? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder