Mayer Amschel Rothschild, Yahudilerin İlk Kralı

Mayer Amschel Rothschild I - 1790-1812.

Mayer Amschel 1743’de doğmuş ve 29 Eylül 1812’de öl- ffiüştür. 1770’de Gutter Schnaper ile evlenen Amschel ‘in bu evlilikten beş kızı ve beş oğlu olmuştur. Haham, olarak yetişildim Amschel ilk başlarda hahamlık, eskicilik ve eski para lıtı ıı ligi yapmıştır. Daha sonra tefeciliğe başlayan Amschel kısa Itirnle ilişkileriyle Hesse-Cassel Prensi IX. William’m özel Itıiııferi haline gelmiştir.
Köthschild ailesinin tarihçesi, faaliyetlerinin her zaman gizli Uİııı.ısı nedeni ile tam olarak bilinemez. Yazılı olan tarihçelerin fflgıı da Yahudi veya Yahudi sempatizanı tarihçiler tarafından kul e ine alınmıştır. Dolayısıyla bu belgelerdeki sonuçlarda da Yalmdi veya Yahudi sempatizanı görüşler bulunmaktadır. Bu pllııpta 400 Yahudi uzman ve araştırmacı tarafından yazılan hlllKİi Ansiklopedisinden sıkça yararlanılmıştır.
Bu ansiklopedi ilk önce 1906 sonra da 1909’da iki baskı yapmıştır. Partizan olmasına karşın ansiklopedi olaylara Yahudi bakış açısını yansıtması açısından çok önemlidir.
Yahudi Ansiklopedisi, Cilt X, Sayfa 499 şöyle demektedir:
“Daha sonra Hesse-Cassel Prensi IX. William’in özel bankeri olmuştur. IX. William babasının 1785 yılındaki ölümü üzerine Avrupa’da o zaman için en büyük mirasa sahip kişidir (yaklaşık 40.000.000 dolar). Bu para Prens’in babasının İngiliz devletine Amerika’daki bağımsızlık hareketini bastırmak için kiraladığı paralı askerler karşılığında kazanılmıştır. 1806 yılındaki savaş sonrası Prens Danimarka’ya kaçmış ve kaçarken Mayer Rothschild’a saklaması için yaklaşık 3.000.000 dolar bırakmıştır.
Hikâyeye göre Napolyon’un Frankfurt’a giren askerlerinden saklamak için bu para şarap fıçılarında muhafaza edilmiştir ve 1814 yılında prensin geri dönüşü sonrası kendisine teslim edilmiştir. Ancak gerçekler bu kadar romantik olmayıp biraz daha profesyonel bir uygulamayı işaret etmektedir.
Evet, Yahudiler açısından gerçekler ansiklopedinin anlattığı gibi romantik değildir. Aslında Mayer Amschel Rothschild kazanılışı bile haram olan bu parayı zimmetine geçirmiştir. Bu paranın sahibi Prens’in babası Amerikan Devrimi’ni bastırmak için kiralanan paralı askerlerin hakkı olan parayı çalarak bu serveti yapmıştır. Yani bu haram para önce Hesse Prensi sonra da Mayer Amschel tarafından çalınmış bir kazançtır. Bu çift hırsızlık ürünü sermaye Rothschild servetinin temelini oluşturmuş ve her zaman kazanılış metodu açısından kökenine sadık kalmıştır. Yani bu gün Rothschild para imparatorluğunda helal tek dolar yoktur. Kendisine emanet edilen parayı Mayer Rothschild şarap fıçılarına filan saklamamış ve oğlu Nathan ile Londra’ya göndererek orada Rothschild şubesini kurmuştur.
“Nathan elindeki sermayeyi Doğu Hindistan Şirketinden aldığı 450.000 ton altına yatırmıştır.
Nathan yarımada çıkartması için İngilizlerin altına ihtiyaç- Irti ı olacağım hesaplamıştır. Bu sermaye üzerinde dört çeşit kâr ilde edilmiştir:
1) % 50 ıskontoyla satın alman İngiliz devlet tahvillerinden ilde edilen kazanç,
2) Ingiliz Hükümeti’ne satılan altınlar,
î) Repo operasyonları,
4) Paranın Portekiz’e havalesi bu büyük servetin başlangıcıdır," (Yahudi Ansiklopedisi, Cilt X, Sayfa 494).
Ihı gerçekten de romantizmden uzak profesyonel bir alışveriştir. Kazanılan parayla Rothschild ailesinin Paris, Berlin, Viyana ve Napoli şubeleri açılmış ve bunların başlarına ailenin oğulları geçirilmiştir. Paris ve Londra şubeleri başta olmak tilere ailenin tüm şubeleri korkunç bir servete ulaşmıştır.
Hu para imparatorluğunun kurucusu Mayer Amschel Roths- l'lllld çocukları ve varislerinin takip etmesi için dört koşul koymuştur:

1) Büyük oğlun en büyük oğlu servetin ve ailenin lideri ■Uçaktır. Aile bireylerinin çoğunluğu karşı çıkmadıkça bu ko- ŞUİ değişmeyecektir. Şimdiye kadar bu kurala iki istisna yapıl- Hlljlıı Bunlardan ilki ailenin üçüncü oğlu olan Nathan’m lider olıı lası ve onu ailenin beşinci oğlu James’in takip etmesidir. Nail ı.ııı gösterdiği başarılardan dolayı Mayer Amschel’in 1812 yılındaki ölümü sonrası başa geçirilmiştir.

 (2) Kuzenler arası evlilik. Bu kural aile servetinin eksilmeden aile içinde kalmasını sağlamak içindir. Bu kural özellikle rtll< • 11111 kadın üyeleri tarafından kesinlikle uygulanmıştır. Dı- Ifefldaıı yapılan evliliklerde ise zaten zengin Yahudi ailelerden plflleı seçildiğinden Rothschild ailesinin serveti her zaman INinişlır.
"Son dönemde yapılan 58 evlilikten 29’u birinci derece ku- pilleı arasında gerçekleşmiştir. Bu evliliklerden pek çocukdoğmuş ve biyolojik olarak yeni doğanların çoğunluğunu kızlar oluşturmuştur.”

(3) Aile servetinin bölünmemesi ve gizli tutulması. Mayer Amschel’in vasiyeti ailenin tarihçileri tarafından hiçbir zaman yayınlanmamıştır. Bu şahsın vasiyeti hakkında tüm bildiklerimiz aile tarihçilerinin anlattıkları ve Viyana’daki torunlardan Amschel’in vasiyeti hakkında konuşulanlardan ibarettir. Viyana’da yapılan bu vasiyette aşağıdakilerin söylendiği anlatılmaktadır:
“Babamın tavsiyeleri ve büyük babamızın vasiyetinin 15. maddesinde kendilerine olan sevgisini gösteren ifadeleri nedeni ile soyumdan gelen herkes Yahudi inancı ve- geleneklerine sadık kalacaktır. Soyumdan gelen kişilerin herhangi bir nedenle servetimizin dökümünü mahkemeler veya başka yerlerde yapmalarını yasaklamaktayım. Ayrıca soyumdan gelenlerin servetimizin büyüklüğünü gösterecek şekilde yapılacak yayınlar veya açılacak davalara karışmalarını da yasaklıyorum. Soyumdan gelenlerin bu yasaklarımı hiçe sayması veya göz önüne almadan yaptıkları hareketler vasiyetimden atılmaları anlamına gelmektedir ve bu kişiler yaptıklarının cezalarını çekeceklerdir.” (The Reign of the House of Rothschild, sayfa 405)

(4) Aile içi ortaklıklar. Mayer Amschel’in ölümünde aile serveti kendisi ve beş oğlu arasında ortak paylaşılmış bir firma altında toplanmıştır. Bu firmanın ismi M. A. Rothschild&Sons’dır. Firmanın ana sözleşmesi ve Mayer Amschel’in vasiyeti firmanın bu oğullar ve onların soylarından gelen erkek çocuklar arasında sonsuza kadar devam etmesini öngörmektedir. Vasiyette ailenin kız çocukları ve kocalarının servetin idaresinde kesinlikle söz sahibi olmayacakları, servetten alacakları kâr paylarının ise erkek çocuklar tarafından belirleneceği açıkça belirtilmektedir. Bu kurala aykırı davranan herhangi bir aile bireyi servetteki kazanç payını kaybedecektir. Babasının ölümü sonrası Nathan Londra’da aynı prensipler üzerine N. M. Rothschild&Sons isimli firmayı kurmuştur.

Hu firma da Nathan ve erkek kardeşleri arasında aynı şe- l-ıUc paylaşılarak yönetilecektir. Babaları tarafından kurulan Arına ana sözleşmesinde tüm önemli kararların tüm ortakların ^llttyıyla gerçekleşmesi gerektiği belirtilmektedir. Ancak servetin ve aile birey sayısının dev boyutlara ulaşması sonucu alı- tUtnık kararlar için yüzlerce ortağı bir araya toplamak pratikte HiHıukün olmayacak hale gelmiştir.
I.ıhminen Nathan’m Londra’da ayrı bir firma kurması yu- kıHiıl.ı belirtilen zorluklar nedeniyle ailenin İngiltere operasyonlarını kıta Avrupa’sındaki şubelerden ayırmak istemesine Btlleıı olmuştur. Yine tahminen Mayer Amschel’in esas amali erkek evlatlar tarafından yönetilen bir Yahudi hanedanlığı ■Umıaktır. Amacı bu olsun veya olmasın Mayer Amschel’in ■bilyelinin sonucu bu olmuştur. Bu şahıs sonuçta erkek evirtil,ir tarafından yönetilen bir Yahudi hükümdarlığı kurmuş- lııı Dünyanın herhangi bir yerinde ve herhangi bir milliyet ||lıiklu yaşayan her Yahudi bu hükümdarlığın vatandaşıdır. Bu Yıil ııııli’nin Yahudi hükümdarlığına karşı görev ve sorumluluktun kendinin yaşadığı ülkeye karşı olan görev ve sorumluluk- Itimııı üstündedir.
Yahudi'nin yaşadığı ülke ile Yahudi hükümdarlığı arasında llkııbılecek bir çıkar çatışmasında Yahudi hükümdarlığını seçile yükümlülüğü vardır. Bu Yahudi, Yahudi hükümdarlığının yOııeiirilerini tanımayabilir veya bu hükümdarlığın kararları ■ illi olmayabilir ancak Yahudi hükümdarlığının kararları bu ■hm h’ye hahamlar ve gizli teşkilat tarafından ulaştırılır ve o 011 k,ııarlara uymak zorundadır. İşte bu gerçek tüm Yahudile- lllı savaş propagandalarını sorgulamaksızm kabul etmelerinin İtil. ıııııi oluşturmaktadır.
Ölümünde Mayer Amschel dünyadaki en zengin insandır. ■Itlüfünde servetinin büyüklüğü hesaplanamayacak düzeyde- ||r Ve bu servet baş döndürücü bir hızla artmaktadır. Mayer ■Hm bel paranın ve gizliliğin gücünü iyi anlamış ve kavramıştır.

 Mayer Amschel ayrıca Yahudilerin Tanrı tarafından seçilmiş ve dünyayı yönetmek üzere görevlendirilmiş insanlar olduğuna da inanmaktadır. Bu şahsın kendi döneminde Yahudi dünya imparatorluğunun gerçekleşmesi üzerine beklentisi var mıdır bilinmez çünkü bu hayalin Teodor Herzl tarafından Yahudi Protokollerinin 1905 yılında yayınlanmasından kısa bir süre önce dile getirildiği bilinmektedir.
Herzl aktif ve hırslı bir haham-politikacıdır ve Yahudi olmayan herkese olan nefreti çok ünlüdür. 1897 yılında İsviçre’nin Basel şehrinde yapılan Yahudi Konferansı’nda Herzl modern Siyonist düşünceyi kuran kişi olmuştur. Bu konferansta Yahudi Protokollerinden bazı maddelerin kurulması planlanan Yahudi imparatorluğunun anayasasına temel oluşturdukları bilinmektedir.
Herzl tahminen iki büyük Yahudi kurumu planlamıştır:
(1) 300 Yahudi liderden oluşan çok gizli Yahudi derin hükümeti,
(2) 450 delegeden oluşan ve delegelerin hahamlar ve sina goglar tarafından seçildiği dini bir organizasyon.
Bu dönemde Rothschild ailesinin serveti inanılmaz boyut lara ulaşmıştır ancak aile pahalı zevkleri ve aile içi evlilikleı nedeniyle dejenerasyona uğramıştır. Bu dönemde Rothschild hükümdarlığı kurulmuş gibidir ve ellerindeki servet dünyada Yahudi imparatorluğu kuracak düzeydedir. Ancak bu ailenin gerek siyasi gerekse ekonomik potansiyelini daha etkin kulla nabilmesi için aile dışı insan kaynaklarına ihtiyacı ortaya çık mıştır. İşte tam bu noktada Rothschildlann izniyle Herzl 300 kişiden oluşan gizli ve derin Yahudi hükümetini kurma fikrini ortaya atmıştır. Teodor Herzl’in Lord Rothschild H’nin yakın arkadaşı olduğu bilinmektedir. Yahudi Protokollerinin veya bu protokolleri oluşturan fikirlerin yayınlandıkları 1905 yılından çok önce ortaya çıktıkları bellidir. Zaten bu belgelerin kaynağı Talmud’a kadar uzanmaktadır.


Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

3 yorum: