En iyi türk hacker grupları


1)Siber turan ordusu
2016'nın başlarında kurulmuştur.Türk Hacker Gruplarının birleşerek tek çatı altında operasyon yapma kararı aldıkları Çatı Gruba verdikleri isimdir. Türk Hack Gruplarını tek çatı altında toplayarak etkin bir Siber Savaş Stratejisi belirlemeyi amaçlamaktadır. İlk eylemlerini Hocalı Katliamının yıl dönümünde Ermenistan'a gerçekleştirmişlerdir.



2)Türk hack team
 2002 yılında Ararnik tarafından kurulmuştur.Türkiye’nin en eski siber timlerinden biridir.Yöneticilerinin Bedros Sanches, Arsenik, Bermuda, OnLy, NightWolf olduğu söylenmektedir. Türkiye'de siber güvenlik konusunda ofansif birçok saldırıda bulunmuştur. Kendilerini Atatürkçü ve Milliyetçi temele dayandıran Türk Hacker grubu olarak tanımlamaktadırlar. Bünyesinde birçok hack grubunu barındırmaktadır. Türk Hack Team, ismini ilk olarak ZoRRoKiN önderliğinde Microsoft menşeli MSN.COM 'u hackleyerek duyurmuştur.
Türkiye'ye yönelik gerçekleşebilecek her türlü siber tehdide karşı mücadele ettiklerini belirten bu grup, kendilerini internetin yer altı dünyası olarak tanımlamaktadır. Grup 2015 yılında, birçok sansasyonel hack operasyonuyla ismini Dünyaya duyurmuştur. Kendilerini kısaca THT olarak nitelendiren hack grubunun Eski Üst yöneticisi Herakles 'in yapmış olduğu Vatikan operasyonu, başta Washington Post olmak üzere birçok uluslararası haber portalında manşet haber olarak yer almıştır.


 3)Ayyıldız Tim

 2002 yılında Yeni Zelanda'da kurulan ve Türkiye'de faaliyette olan, kendisini vatansevermilliyetçi olarak tanımlayan Türk hacker grubudur. Bünyesinde birçok muhtelif grubu barındırır ve askerî rütbe sistemi vardır. Grup, ismini Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nın internet sitesini hackleyerek duyurmuştur.
Kendilerini Türkiye'yi gelecek sanal tehditlerden korumak ve cevap vermek için toplanmış sanal dünyanın askerleri diye tanıtmaktadırlar. Grup bu ifadelerini milliyetçilik fikri ile birleştirerek ve Soğuk Savaş'ın antikomünistpsikolojik savaş tekniklerini kullanarak hack eylemlerini gerçekleştirmektedirler. Özellikle hack grupları olan RedHack ve Anonymous'e karşı verdikleri savaş ile bilinirler.
Grubun sloganı, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği bir söz olan "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." sözüdür. Grup hakkında yazılmış "Kim bu Ayyıldız Tim?" isminde bir adet kitap mevcuttur.



4)Redhacker

 (Kızıl HackerlarKızıl Hackerlar Birliği), 1997de kurulan, kendilerini Marksist ve Sosyalist olarak tanımlayan hacker grubu. Şubat 2012'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesiniçökerterek adlarını duyuran grup aynı zamanda Türkiye genelinde yaklaşık 350'ye yakın emniyet müdürlüğü sitesini geçici bir süreliğine çalışamaz hale getirdi. Grubun çekirdek kadrosunu oluşturan üye sayısı 12'dir. 21 Ağustos 2006'da Atılım gazetesine verdikleri bir röportajda Redhack misyonlarını, ''Aynılar aynı yerdedir, Ayrılar ayrı yerdedir.''espirisiyle hareketle Redhack'i Türkiye ve Kürdistan devrimine hizmet etmesi'' için devrimci dayanışmanın bir ürünü olarak kurduk.



5)Anonymous Türkiye

  • Anonymous Turkiye AnonyOpsDe kullanıcı adları ile Twitter'da bulunan siber aktivist gruplardır. Enternasyonal siber aktivist örgut Anonymous'un Türkiye kolu olduğu iddiasıyla siber aktivist eylemler düzenleyen gruplardan oluşur. Kamu kurumlarına ve Türk Hava Yolları'na yaptıkları birçok siber protesto ve Gezi Parkı'na verdikleri destek ile dikkat çektiler. Gezi direnişinin yıl dönümünde tüm Türkiye'deki emniyet teşkilatına bağlı siteleri devre dışı bıraktılar. 30 Mart yerel seçimlerinden önce tüm Anadolu ajansının sistemine ve özellikle seçim sunucularına yönelik bir saldırı düzenlediler. Sokaklarda da örgütlenme oluşturan yapılanma ile çeşitli eylemler düzenlediler.
















Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder