Kod yazmak bu kadar kolay olmamıştı

Çağımızda bilgisayar ve android telefonlar çok önemi bir yer kaplıyor bunları oluşturan kod ları öğrenmek ilerleyen zamanlarda normal yazı yazmak kadar önemli bir yer edinecek hayatımızda. şimdi sizlere kod yazmayı kolay bir şekilde öğreneceğiniz bazı program ve platformlar dan bahsedeceğiz bu programların avantajı 8 yaş ve üstü olan herkese hitap etmesi.

1. Microsoft Small Basic


Microsoftun geliştirdiği program daha çok ilkokul çağındaki çocuklara hitap ediyor. Programlama öğrenmek isteyen büyükler için de iyi bir seçenek olabilir. En büyük avantajı Türkçe'yi desteklemesi ve Microsoft tarafından Türkçe döküman yayınlanması Programın. Microsoft'un dökümanı dışında bir çok Türkçe uygulama ve döküman mevcut. Ayrıca çok basit ve kolay bir arayüzü var. Small Basic te yazılan programlar tek bir buton ile Visual Basic' e aktarılabiliyor. Kodların hemen sağında sıkıcı kavram ve tanımlara girmeden basit bir şekilde girilen kodla ilgili bilgiler gösteriliyor. Seçilen nesneye ait özellikler ve metodlar listeleniyor.

  


İdealinin Küçük Temel olduğunu söyleyebiliriz TR Sonuç olarak burada paylaşacağımız programlar arasında kodlama öğrenmeye başlamak için. Ayrıca gerçek bir programlama dili öğrenme aşamasına gelindiğinde C# ıle benzerliğinden dolayı C#  öğrenmede büyük kolaylık sağlayacaktır.

2.Kod saati


kod Saati, özellikle çocukların ve gençlerin kod yazmayı öğrenmesi ve bunu severek yapmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir web sitesidir. Code.org tarafından geliştirilen bu web sitesi üzerindeki oyun Angry Birds karakterleri kullanılarak hazırlanmış.

Code.org, eski bir Microsoft yöneticisi tarafından kurulan ve öğrencilere kod yazmayı sevdirerek öğretmeyi amaçlayan ve kar gütmeyen bir websitesidir. Kod Saati de Code.org'un 2013 senesinde başlattığı bir web servisidir.

Kodlamanın temel prensiplerini sürükle ve bırak yöntemiyle öğretmeyi amaçlayan web sitesin ile çocuklar basit tekrar döngüleri, algoritmaları ve koşulları öğrenebiliyorlar. Üstelik bunu yaparken de oyun oynayarak eğlenebiliyorlar.

Web sitesindeki oyunda amaç, Angry Birds oyununun meşhur muafiyet karşılarında yazılı kuşunu, domuza ulaştırmak. Bunun için de ilerle, sağa dön, sola dön gibi komutları alt alta dizmek gerekiyor. Başarıyla tamamladığınızda İMKB boyutu aslında yazdığınız kodu sunması bunu gösteriyor.
Bilgisayar bilimlerini çocuklar için basitleştirmeyi, gizemli ve zor bir şey olmaktan çıkarmayı amaçlayan bu kampanyayı destekleyenler arasında, sitede çıkan video da görebileceğiniz gibi, Barack Obama, Bill Gates, Mark Zuckerberg gibi ünlü isimler de bulunmakta.
Eğer siz de çocuğunuzun kodlamayı eğlenerek öğrenmesini istiyorsanız, veya kendiniz kodlamaya başlamak istiyorsanız bu web sitesine göz atabilirsiniz.




3. Screatch 



MIT tarafından geliştirilen uygulama Hayal et, kodla, paylaş sloganıyla duyuruldu. Tamamen görsellik ön planda ve 8 yaş ve üzeri çocuklara hitap ediyor. Sadece çocuklar değil herkes bu uygulama yardımıyla oyunlar, animasyonlar hazırlayabilir. Yayınlandığı 2007 yılından bu yana 1 milyondan fazla proje paylaşılan geniş bir paylaşım ağı mevcut. Uygulama Türkçe olarak kullanılabiliyor ve internette onlarca Türkçe döküman bulmak mümkün. Kendi web sitesinde de uygulamalı bir eğitim mevcut(Eğitim Bilişim Ağı) Milli Eğitim Bakanlığı da bir projesi olan İlk TUNÇ Çağı da görsel bir eğitim var ve Çizik.

Uygulama bloklar kullanılarak yazılıyor. Blokların üzerinde kontrol ifadeleri Türkçe olarak yer alıyor. Tamamen programlamanın mantığını anlamaya yönelik olarak tasarlanmış. Hiç bir kod ezberlemeden uygulama geliştirmeye olanak tanıyor. Uygulamayı ilk açtığımızda bir karakter geliyor ve bu karakter üzerinden uygulamamızı yazıyoruz.




4.Appİnventor


MIT tarafından Android uygulama yazmak için geliştirilen bu uygulama başarılı ve çok popüler. Sadece çocukların değil herkesin kolay bir şekilde Android uygulama geliştirebileceği bir uygulama. Çizik gibi Appİnventor 'de uygulama geliştirmek için blokları kullanıyor. Türkçe hazır olmaması dezavantajları arasında. Fakat temel seviyede Türkçe bilen birisi için Appİnventor kullanmayı öğrenmek çok zor olmayacaktır. Ayrıca Youtube ' da Türkçe olarak hazırlanmış eğitim videolarıda bunu kolaylaştıracaktır.
Tüm bu araçlar çocukların merakını arttıracak, onları araştırmaya ve daha çok öğrenmeye sevk edecektir. Üretebildiklerini gören, içlerindeki mucidi keşfeden çocuklar bunun hazzını tadacak ve belkide geleceğin programcıları, mucitleri'i Zuckerberg, Steve Jobs I, Bill Gates ' i olacaklar.bu uygulamayı kullanmada gmail hesabınızın olması yeterlidir.

















Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder