İnternet Nasıl Verimli Kullanılır

İnternet kullanım boyunca daha az sürede daha fazla işlem yapabilmek için yapabileceğiniz temel işlem yapacağınız işleri planlamanızdır. Kullanım süresini daha verimli kullanımınızı sağlayacaktır. Araştırma yapacağınız konular, takip edeceğiniz haberler, sosyal medya üzerinde geçireceğiniz vakit, arkadaşlarınızla mesajlaşacağınız vakit vb. tüm kullanımlarınızı gerekirse not alacak şekilde planlayarak süreyi çok daha verimli kullanabilirsiniz.
Süresini ayarladığınız internet alışkanlığınızı daha verimli olarak kullanmak için tabiki en önemli değişken kullanım şeklimiz yani girmiş olduğumuz siteler olarak öne çıkıyor. Girmiş olduğumuz sitelerin kalitesine, içerisinde yer alan bilgilerin bize olan faydalarına ve içerisindeki bilgilerin doğruluğuna bağlı olarak değişmektedir. Kullanıcı olarak bize düşende doğru yeri seçmektir.
Kullanacağınız internet sitelerini seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli etken içeriğin kaynağıdır. Girdiğiniz sitenin içerikleri başka bir kaynaktan alıyor olması durumunda girdiğiniz siteler kendi istedikleri şekilde içeriği değiştirerek size sunmaktadır. Bunlara en önemli örnek olarak haber siteleri ile ajans sitelerini gösterebiliriz. İçeriği ajanslardan alan haber siteleri bu içerikleri size sadece farklı şekillerde süsleyerek sunmaktalar.
Yaptığınız araştırmalarda ulaştığınız bilgilerin doğruluğuna ulaşmak için bulduğunuz sayfalardaki kaynaklara dikkat etmekte fayda var. Araştırma yaparken araştırdığınız alanda çalışma yapan akademisyenler varsa bu konudaki yazılmış olan bilimsel makaleleri incelemenizde fayda var. Bu konudaki en önemli örnek bilimsel makalelerin yayınlandığı Yüksek Öğretim Kurumunun sitesinden (tez.yok.gov.tr) araştırma yapmak yerine konuyla ilgisi olmayan ve genellikle farklı yerlerden alıntı yapmış olan sitelerden edindiğimiz bilgiler olarak göze çarpıyor.
Sizinde interneti daha verimli olarak kullanmak için önerileriniz varsa yorum bölümünden yazarak bize ulaştırabilirsiniz.
Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder