Ev hanımları evde nasıl para kazanabilir

Günümüz dünyasında teknolojinin gelişmesiyle birlikte farklı kazanç sistemleri ortaya çıkmaya başladı. Farklı kitlelere hitap eden farklı kazanç yöntemleri de denilebilir. Bu kazanç yöntemlerinin bazıları insanlar için eğlenceli olmakla birlikte günlük yaptığımız rutin işlerle çok rahat gelir elde edilebileceği açıkça görülmeye başladı. Küçükten büyüğe herkese hitap eden bu kazanç sistemleri özellikle öğrencilerin okulunu okurken para kazanmasını, ev hanımlarının evde yaptığı yemeklerle para kazanmasını, emeklilerin otururken aynı zamanda ek bir gelir elde edebilmelerini sağladı. Özellikle bazı ev hanımlarının hep yaptığı ütüden yemeğe, temizlikten bakıcılığa gibi birçok alanda kendilerine kazanç sağlayabilirler. Bu yazıda daha çok ev hanımlarını ilgilendiren evde nasıl para kazanılabileceğinden bahsedeceğiz.

Yemek Yaparak Para Kazanmak

Birçok ev hanımının yemek yapmak konusunda doğuştan yeteneklidir. Bazı ev hanımlarıysa yemek yapma yeteneklerini sonradan geliştirebilirler. Bildiğiniz üzere yemekler, insan vücudunda gerekli enerjiyi sağlayan pişmiş veya çiğ besinlerdir. Yemekler insan vücuduna gerekli kükürt, demir, kalsiyum, fosfor, bakır, klor, magnezyum, potasyum, sodyum tuzlarını da takviye eder. Dünya mutfaklarının gözbebeği olan Türk yemekleri Osmanlı zamanlarından beri vardır. Yemek pişirmek bilgiye dayalı olsa da aynı zamanda zevk işidir. Yemekler güzel ve lezzetli olması için emek gerektiği gibi kullanılan aletlerde çok önemlidir. Örneğin: Toprak çömlekte kuru fasulye pişirmek, günümüzdeki tencerelerde pişirmekten daha zevklidir. Bu konuda gerçekten yetenekli olan insanlar, günümüzde bu yemek bilgileri ile çok güzel kazançlar elde edebilirler. Şimdi yemek yaparak nasıl para kazanılır sorusunu cevaplayalım.

İlk olarak küçük işletmelerle günlük yapacağınız yemekleri onlara satmak konusunda anlaşabilirsiniz. Nedir bu küçük işletmeler? Daha çok kafe ve ufak çaplı restoranlardır. Öncelikle çevrenizi tarayın. Eğer yakınlarınızın veya tanıdığınız birinin restoranı veya kafesi varsa daha kolay yoldan bu fikri gerçekleştirebilirsiniz. Eğer yoksa çevrenizdeki restoranlara gidip kendinizi tanıtın ardından yemek konusundaki yeteneklerinizden bahsedin, eğitim almışsanız bunları da eklemeyi unutmayın. Anlaşmaya vardığınızda kendinize günlük yapılacak yemek listesi hazırlayın, sonradan sıkıntı çekmemeniz için bu gereklidir. Her gün evinizde yaptığınız bu yemekleri gidip anlaştığınız restorana anlaştığınız bir ücretle satın. Küçük işletmeler bu fikri sevmelerinin nedeni sizlerin yaptığı bu yemeklerin hem lezzetli olması hem de onlar için daha ucuza mal olmasıdır.Türkiye’de bilindiği üzere zengin çeşitli yöresel yemeklerimiz mevcut bir de bu konuda usta olan hanımlarımız. Türk mutfağındaki yöresel yemeklerle de kendinize bir kazanç yolu sağlayabilirsiniz. Günümüzde birçok restoranın menüsünde yaprak sarması, ev yapımı mantı gibi yemekler görmek zor. Restoranlardan bu yemekleri menülerine eklemelerini isteyip, kendinizin bu yemekleri onlara temin edebileceğinizi söyleyebilirsiniz. Böylece evde yaptığınız yemeklerle restoranlar üzerinden kazanç sağlayabilirsiniz.Blog veya internet sitesi açarak yapacağınız yemekleri sergileyebilir herkesin istifadesine açabilirsiniz bu sayede google adsense ile sitenize reklam koyarak tıklanma başına para alabilirsiniz .
Evde çalışarak para kazanabileceğiniz bir diğer yöntemde yemek yapmak için özel günleri seçebilirsiniz. Özel günler bir düğün, nişan, sünnet, mevlit vb. etkinliklerdir. Yine ilk olarak tanıdıklarınız varsa onlarla bu konuda anlaşabilirsiniz veya catering şirketlerle anlaşıp kalabalık olan etkinlikler için yemekler hazırlayabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz, bu durumda işiniz daha kolaylaşacaktır. Aynı zamanda bu özel günlerden biri olan nikâh için nikâh şekerleri yapıp, satabilirsiniz. Güzel süslenmiş şekerler hem dikkat çekip hem de başka nikâhlar için aynı zamanda referans olmanızı sağlar. Günümüzün hızla gelişen sosyal medyasında yaptığınız nikâh şekerlerini paylaşıp daha geniş kitleye ulaşarak siparişlerinizi arttırabilirsiniz.
Dünyada internet kullanıcı sayısı 4 Milyara yaklaşmakta. İnternetin sağladığı bu geniş ağı kullanarak kendinize bir yemek tarifi üzerinde blog açarak kendi bilgileriniz ve tekniklerinizi kullanarak anlatacağınız yemek tarifleriyle bloğunuzun kısa zamanda yayılmasını sağlayabilirsiniz. Blog sayfanızın Google gibi büyük arama motorlarında reklamını yaparak daha kısa sürede geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Ardından blog sayfanıza ekleyeceğiniz reklamlarla düzenli bir kazanç elde edebilirsiniz. Sayfanızda yemek tariflerinin yanı sıra kendinizin reklamını da yapabilirsiniz, yaptığınız nikah şekerlerini, özel etkinliklerdeki yemekleri paylaşarak kendinizi tanıtabilirsiniz. Sitenize yaptığınız tasarım geri dönüşleri de büyük ölçüde etkiler. Bilinçaltı teknikleri ile insanların daha kolay bir şekilde size yönlenmesini sağlayabilirsiniz.
Yemek kursları vermek, aynı zamanda iyi bir gelir kaynağıdır. Özel kurs olduğundan dolayı saat başı ücret talep edebilirsiniz. Az önce bahsettiğimiz teknikleri kullanarak geniş bir kitleye ulaşmanız mümkün olacaktır. Sosyal medyanız varsa özel kurs verdiğinizi duyurabilir, blog sayfanız varsa kursunuzun reklamını yapabilirsiniz.
Evde çalışıp yemek yaparak ne kadar kazanılacağı konusunda kesin bir rakam söylenemez. Çünkü sizin belirlediğiniz ücretler karşılığında satılacaktır. Bunları yaparak ayda 600 TL de kazanabilirsiniz, 1500 TL de, belki de daha fazlasını. Geniş bir çevreye sahipseniz ve referanslarınız çoksa bu rakamlar daha da katlanabilir.

Organik Ürünlerle Evden Para Kazanmak


İnsanlar, köyden kente göç etmeye başladıklarından beri organiğe talep her geçen gün daha da artmaya başladı. GDO’lu ürünler çıktıkça insanlar tedirgin olmaya başladı bu yüzden organiğe talep hızla artmaya bugünlerde hala devam ediyor. Özellikle bahçeli bir evde yaşıyorsanız bahçenizde yetiştireceğiniz sebze ve meyveleri çevrenize veya internet aracılığıyla satabilirsiniz. Bahçeyle uğraşmayı seven birisiyseniz hem bu işten keyif alır hem de ek gelir kaynağı sağlayabilirsiniz. Ürünlerin yetişene kadar satabilecek bir pazar araştırması yapabilir ve ürünleriniz yetiştiğinde gereksiz zaman kaybından kurtulup ürünlerinizi satabilirsiniz. Yetiştirmenin yanı sıra, yetiştirdiğiniz ürünlerden elde edeceğiniz farklı ürünler (salça, reçel vb.) üzerinden kazancı katlamanız mümkün. Organik domatesten üretilen salça, organik çilekten veya kirazdan üretilen reçel kentlerdeki insanların sofralarında ilk olarak aradıkları olmaya başladı. Geniş bir bahçeye sahipseniz tavuk yetiştiriciliği ile elde edeceğiniz organik yumurtalara da artık talep artmaya başladı. Tek bir organik yumurta 0,75 Krş’tan bugünlerde çok talep görülüp satılmaktadır. Bunun için kullanacağınız internet üzerinden reklam yaparak geniş kitlelere ulaşıp ürünlerinizi daha hızlı satabilirsiniz. Eğer blog sayfanız varsa ürünleriniz yetiştirirken bakımını yaparken paylaşacağınız fotoğraflar insanları daha çok etkileyeceği kesin.

Evde Örgü Örerek Para Kazanmak

Örgü, birçok ev hanımının el sanatı olarak hala örülmeye devam etmektedir. Örgü tığ, iğne vb. araçlar kullanılarak pamuk ve ipek ipliklerle ince örgüler örülebilir. Öte yandan yün iplikle yapılan kalın örgülerde vardır. Ev hanımları evde örebileceği bir çift bebek patiği, kazak, atkı, bere, dantel vb. ile gayet güzel kazançlar elde edebilirler. Günümüz sosyal medyası Instagram üzerinden birçok kişi örgülerini kendi belirlediği güzel fiyatlar karşılığında satıyor. Sizde sosyal medyanız üzerinden yaptığınız bir çift patiği en düşük 10 TL ile satabilir üzerine ekleyeceğiniz ponpon v.b işçilikler için fazladan ücret talep edebilirsiniz. İnternetten reklam yaparak ulaşacağınız kitleyi genişletebilir, insanların size daha çabuk ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Kısa zamanda yüksek talep oranına çıkarsanız bu işten aylık gelir elde etmeniz mümkün. Aylık kazanacağınız miktar yine sizin talep edeceğiniz ücretler karşılığında değişiklikler göstereceği için kesin bir şey söylemek mümkün değil.

Sonuç olarak internetin gücüyle geniş kitlelere sahip olabilir ve evde oturduğunuz yerden ürettikleriniz kısa sürede satabilirsiniz. Daha karlı bir iş elde etmek istiyorsanız, evde yemek yaparak işletmelerle ve özel günlerdeki etkinliklerle anlaşabilir ve bir memur maaşını çok kolay bir şekilde kazanabilirsiniz. Evde olmanızın verdiği zevkle birlikte kendinizi çok fazla yormadan bu işleri yaparak evden rahat bir şekilde para kazanabilirsiniz.
Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder