Çok kazandıran is fikirleri

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni sektörler ortaya çıkmaya başladı. Bunlar sürekli değişen dünyanın en büyük kanıtları olduğunu görebiliyoruz. Para kazanmak için bin bir türlü takla atan insanlarımız için günümüzde aslında çok yorulmadan yapacakları işler ortaya çıkmıştır. Eskiden para kazanmak herkes için çok zahmetliydi. İnsan gücünün fazla olmasından dolayı insanlar her geçen gün daha fazla yorulmaktaydılar. Sanayi Devriminden sonra makineleşmeye gidene kadar insan gücüne her konuda gerekliydi, her yerde insan gücüyle karşılaşılırdı. Makineleşmeden sonra insan gücü azaldı, işleri makineler halletmeye başladı. İnsanlar sadece küçük çaplı işlerde lazım oldu, bazılarıysa makinelerin kontrollerini devraldı. 21. Yy olarak artık insanlarımız kendini yormadan internet üzerinden para kazanabileceği birçok sektör ortaya çıktı. Bu sektörlerden biri hiç şüphesiz E-Ticarettir. Bu yazımızda günümüzde en çok kazandıran işleri anlatacağız.

Tavuk Yetiştiriciliği Ve Organik Ürünler

Tavuk yumurtalarının önemi günümüzde gitgide daha çok artmaya başladı. Özellikle yumurtada yararlı vitaminler insan vücudundaki enerjiyi tamamlamakta birebirdir. Günümüzde sporun artmasıyla insanların kaslarını geliştirmek amacıyla art arda birçok yumurta yediklerini görebilirsiniz. Çocuklar içinde sabah kahvaltısında yemesinden sonra gün boyu onları ayakta tutacak enerjiyi verir. Fabrikalardan çıkan yumurtalar şimdilerde kimsenin güveni kalmadı. Herkes köylüden alıp, tavuğun özgür yetiştiği bir ortamdan çıkan yumurtanın daha faydalı olduğun düşünülüyor. Tavuklar özgürce etraftan aldıkları besinle daha sağlıklı yumurtalar yapması düşünüldüğünden dolayı kentlerde ki insanlarımız yumurtayı daha çok köylüden almayı seviyorlar. Bu işi de daha büyük çaplı olarak yapan tavuk çiftlikleri var. Geniş bir arazide tavukların özgürce etraftan beslenmesini sağlayan çiftlik sahipleri tavuk yumurtalarını topladıktan sonra marketteki yumurtaların kat kat fazla fiyatına satıyorlar. Kentte çocuklarının daha sağlıklı olmasını isteyen anneler için vazgeçilmez ilk şey kahvaltıda ki köy yumurtalarıdır. Bununla beraber annelerin çocukların daha sağlıklı olmasını istemesinden dolayı doğan bir diğer talepse organik ürünlerdir. Organik ürün yetiştiren tezgah, her zaman pazardaki en çok satan tezgah olmuştur. Bahçeleri olan evlerde insanlar her zaman bahçelerini organik ürün yetiştiriciliği yaparak doldururlar. Bahçelerinde yetiştirdikleri bu ürünleri komşu veya tanıdıklarına satarlar. Organik ürünlerin pazarda gördüğü talep oldukça fazladır. Bu yüzden köylüler tarladan topladıklarını kent pazarlarında satarken görebilirsiniz. Özellikle kent insanlarımızın organik ürünü ayırt etmek için kaç takla attığını görebilirsiniz. Organik ürün zaten bir bakışta belli olur. Boyutuyla, rengiyle her zaman kendini belli eder. Köylülerimizin bu organik ürünlerle yaptığı yeni ürünler (salça, reçel vb.) yine kent sofralarında yerlerini almaya başladı. Pazarda aynı zamanda organik ürünlerle yapılmış ev salça ve reçeli, pahalı fiyatlara satılmaktadır. Bunun en büyük sebebi sağlıklı ve organik olmasıdır. Yani parasına değen ürünlerdir. Gün geçtikçe tavuk çiftlikleri daha da artmakta köylülerimiz daha fazla organik ürün yetiştirmektedir. Zamanla tüm kent sofralarında organik ürün görmemiz muhtemeldir.

Sosyal Medya Pazarlaması

Sosyal medya gün geçtikçe daha fazla kullanıcı sayısına ulaşmaktadır. Türkiye’de hızla gelişen sosyal medyada insanların en büyük sıkıntıları popülerleşmektir. Bunun için birçok kişi kendilerini ünlü yapmak için onlarca fotoğraf çekip aralarında güzel olanı seçip internete atıyorlar, bazıları takibe takip sistemiyle tanınıp fenomen olmaya çalışıyor. Bu popülerleşme kavramı insanların bir çeşit statü göstergesine dönüştü. Çok takipçisi ve çok beğenisi olan her zaman daha iyidir kavramı insanlarımızın zihninde yer edinmeye çalışıyor. Bu yüzden insanlar kendilerini sosyal medyada nasıl kolayca takipçi sayımı ve beğeni sayımı çoğaltabilir gibi soruların içinde buluyorlar. Bir takım araştırma yaptıktan sonra insanlar takipçi ve beğeni satın almayı buluyorlar. Eskiden daha pahalı fiyatlarda olan paketler şimdi oldukça ucuzlamış durumda. Hemen bir 5.000 takipçi alıp yanına da 1.000 beğeniyi ekliyorlar ve insanların zihnin bu kişi iyi yeri edinmeye çalışıyorlar. Özellikle fiyat konusuna değinmek istiyorum bot takipçiler paketi en ucuz pakettir hiçbir şey yapılmaz sadece sayı görüntüsü içindir belli zaman sonra botlar yasaklanır takipçini düşer, yabancı takipçiler aktiftir ama çabuk takibi bırakırlar, yerli takipçiler aktiftir, belli bir zaman sonra takipçileriniz düşmeye başlar ve en pahalı pakettir. Bu fiyat çerçevesinde düşünüldüğünde kârlı bir iş olduğunu açıkça görebiliyoruz. Biraz araştırma yaptıktan sonra direkt olarak, en çok kazandıran işler arasına yerleştiğini görebiliyoruz. İnsanların statü kavramı olarak benimsediğini bu çerçevede daha çok görebiliriz. Bu yüzden her gün bir başka kişi mutlaka takipçi satın almaktadır.

E-Ticaret Sektörü 

Ticaret, insanların belli bir sermaye ile kurduğu işinden ürünlerini belli bir kâr çerçevesinde tekrar satmasıdır. Önceleri ticaret yapmak isteyen insanlar bankalardan yüklüce krediler çekmek zorunda kalırlardı. Ya işini kurtaracaktın veya tamamen batacaktın. Kumar oynamaktan başka bir şey değildi. Bu eski ticaret sistemine inat teknolojinin gelişmesiyle yeni bir sektör doğdu: E-Ticaret. Bu sektöre çok kolay kazanabileceğiniz bir parayla atılabilirsiniz. Çünkü bu sektör sanılanın aksine çok az bir maliyetle çok geniş bir kitleye ulaşmayı sağlıyor. Eski ticarette açtığınız dükkanınız sadece orası ve çevresinde tanınabilir en fazla çevreden insanlar geliş alışveriş yapabilirdi. Modern ticaret sistemi olan E-Ticarette ise sizin dükkanınız bir internet sitesi ve dünyanın dört bir yanından insanlar ulaşabiliyor. E-Ticarette başlayan yeni bir devirde ise insanlar belli bir ücret karşılığında bir siteden alt yapı satın alıyor ve geri kalan her şeyi aldığı site hallediyor. Ürün tedariğinden faturanıza kadar her şeyi alt yapı satın aldığınız site hallediyor. Sizin yapmanız gereken tek şey sitenizi geniş kitlelere duyurmak. Bunun için yapabileceğiniz ilk şey reklam yapmaktır. Reklam yaparken oluşturduğunuz anahtar kelimelerle doğru kitleye kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Anahtar kelime seçimini daima sitenizde sattığınız ürünlere göre seçin, böylece sizde olan bir ürünü satın almak isteyen bir müşteri Google gibi arama motoruna yazdığında reklamlar kısmında sizin sitenizi görecektir. Arama motoru dışında sosyal medyalarda yapacağınız reklamlarla insanları daha kolay bir şekilde sitenize yönlendirebilirsiniz. Özellikle siteniz için açacağınız instagram hesabınızda yayınlayacağınız ürünlerin fotoğrafları sayesinde açıklama kısmına doğru anahtar kelimeleri yerleştirirseniz ücretsiz bir şekilde müşteri bulma olanağına sahipsiniz demektir. Aynı zamanda arama motorları sıralamasında üst sıralara çıkmak için sitenizde oluşturacağınız başlık, açıklama ve anahtar kelimeler yine ücretsiz bir şekilde müşteri bulmanızı sağlayacaktır. Bu günlerde insanlar bakkala gitmeye bile üşeniyor artık bir şey satın almak istediklerinde yerlerinden kalkmadan siparişini verip kapısına gelmesini bekliyor. Bunun için E-Ticaret şimdi ve geleceğin en iyi ticaret modelidir diyebiliriz.
E-Ticaret sistemiyle diğer en çok kazandıran iş modellerini birleştirdiğiniz takdirde az maliyetle çok kazançlı sistemler geliştirebilirsiniz. Örneğin: Organik ürün yetiştiriciliğini, e-ticaret sitenizden talep edip o kadar ürün yetiştirmek. Bunun gibi geliştirilebilecek birçok kazanç sistemi var. Eskisi gibi çok maliyetlere de gerek yok üstelik. Gelecekte eski ticaret sisteminin kaybolacağını birçoğumuz düşünüyoruzdur. Çünkü artık tek bir tıkla kapınıza ekmek getirecek uygulamalar çıktı ve çıkmaya devam etmektedir.
Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder