Öğrencilerin yapabileceği işler

Öğrencilik, zor olduğu kadar eğlenceli bir süreç aslında. Pek çok insan, dışarıda okuyarak bu eğlenceyi ve acıyı tatmak ister; zira, büyümenin getirdiği o sorumluluk hissiyatını sonuna dek yaşamak da hayatın gereklerindendir.
Öğrencilikte iş fikirleri ise, olabildiğince absürd ve kazançsız iş fikirleri olabilirler. Oldukça az kazançlı ve sizi olabildiğince çalıştırmayı hedefleyen bu tür iş fikirleri, hem zamanınızı hem de sizi alıkoyacaktır. Oysa, şans meselesi de olsa; şehrinizde güzel bir işe denk gelebilir ve burada çalışmaya başlayarak hakkınız olan kazancı elde edebilirsiniz. Özellikle, şimdi listeleyeceğimiz sektörlerdeki iş fikirleri, olabildiğince risksiz ve kazançlı fikirler olarak karşınıza çıkabilir.

Garsonluk

Garsonluk, öğrencilerin favori işlerinden bir tanesidir. Özellikle, modern restoranlarda yapabileceğiniz garsonluk mesleği zamanla sizi daha üst mertebelere ulaştırabilir. Ancak, kafelerde ya da çay bahçelerinde yapacağınız garsonluk ile ancak cep harçlığınızı çıkarabilirsiniz. Bu sebepten, seçkin yerlerde garsonluk yapmak hem referanslarınız hem de sizin açınızdan hem sağlam hem de faydalı iş fikirlerinden bir tanesidir. Ancak, diğer türlüsü, olabildiğince uzak durulması gereken iş fikirleri olarak bilinirler.

Anketörlük

Özellikle yaz aylarında yapabileceğiniz anketörlük ile güzel paralar kazanabilmeniz mümkün. Dışarıda, insanların bol olduğu yerlerde adım başı anket doldurarak; para kazanabilirsiniz. Küçük bir dil yeteneği gerektiren ve bundan başka herhangi bir şeye ihtiyaç duymayacağınız bu iş aracılığı ile anket başına şirketten para alabilmeniz mümkün. Anket başına alacağınız paralar şirketten şirkete değişmekle birlikte, oldukça fazla anket şirketi de bulunmaktadır. Yani, bu işi yapacaksanız, detaylı bir şekilde en iyi parayı veren şirket ile çalışmanız çok daha doğru zira; anketörlük işi öğrenciler için biçilmiş kaftan ve neredeyse bitmeyecek bir alandır.

Metin Yazarlığı

Sözel bir bölümde okuyorsanız, freelance yani serbest bir şekilde metin yazarlığı yapabilirsiniz. Bu işi verenler genelde reklam ajansları ya da sosyal medya yöneticiliği hizmeti barındıran şirketler olabiliyorlar. Web üzerine bir iş olan metin yazarlığında bir sektöre ya da bir kamu kuruluşuna dair metinler yazarak, kelime başına para kazanabilmeniz mümkün. Genelde, piyasada 100 kelimesi 1 TL’ye yazılıyor ancak, daha iyi teklifler alacağınız şirketler de bulabilirsiniz.  

Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder