DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 10 BİLGİSAYARI


Hemen hepimizin evinde, iş yerinde bilgisayarları vardır. Kimimiz işlerimiz, kimimiz de internet ve video oyunlar gibi ihtiyaçlarımız için kullanıyoruz. Modifiye, overclock üzerine uğraş verenler, yüksek sistemler toplamayı hobi haline getirenler de var. Ama bu işin bir de çok üst düzey tarafı, var ki bu seviyeye normal bir PC kullanıcısının ulaşması çok zor gibi.
görüntüleri sıra sıra dizilmiş dolaplara benziyor olabilir, ama kullanıldıkları alanlar ve işlevleri sizi şaşırtacaktır 




10- Cielo
Nükleer bilim ve süper bilgisayar karışımı  Cielo .

Amerika Nükleer Güvenlik Bakanlığının özel operasyonlar ve belgelerin saklandığı bu süper bilgisayar, 2012 yılında güncellenerek, 9000'e kadar yükseltilebilen 6.704 nod desteği ve 22.5TB'den 300TB'ye kadar hafızası yükseltilebiliyor.

9- Junege

 Almanların süper bilgisayarı Junege, düşük enerji tüketiminde daha yüksek performans için tasarlanmış. Özellikle DVD'lerin nasıl çalıştığı hakkında işlem yapan Junege, DVD'lerin yazlım ve silme işlemlerini daha, uzun ömürlü kılmak ve yüksek kapasite artımı için kullanılıyor.



 8-Kraken
112.896 çekirdekli Kraken, 9408 nod kapasitesine sahip. Ulusal Bilgisayar ve Bilim Enstitüsü'ne göre Kraken, dünyanın en iyi bilimsel deneylerinin ve algımızın belki de kabul edemeyeceği şekilde dünyamızın tüm gizli kalmış bilimsel yönlerini ortaya çıkartabilecek bir güç olduğunu yorumluyor.


7- Roadrunner

2008 yılında, IBM ve Amerika Enerji Bakanlığı tarafından yapılan Roadrunner, saniyede 1.04 katrilyon işlem yapabiliyor ve Amerika'nın nükleer silahlarının güvenliği, otomotiv ve aerospace endüstrilerinde kullanılıyor


Fransızlardan: Tera-100

Güzel görünümüyle hayran bırakan Tera-100 2005 yılında yapılan ve Avrupa'nın ilk petaflop hızında işlem yapan süper bilgisayarı olan Tera-1000, Intel'in Xeon 7500 işlemcilerinden gücünü alıyor.


5- Hopper
Amerika Ulusal Enerji Departmanı'na bağlı olarak hizmet veren Hopper, iklim değişimi, temiz enerji, astrofizik, kimya, partikül fiziği alanında 3000'den fazla bilim adamına hizmet veriyor.


4- TSUBAME 2.0
Saniyede 1.4 katrilyon işlem yapabilen Japonlar'ın en güçlü bilgisayarı olan Tsubame 2.0, gücünü Nvidia'nın Fermi mimarisinde üretilen grafik ünitelerinden alıyor ve iklim-hava tahminleri, biomoleküler enerji ve tsunami simülasyonları alanında hizmet veriyor.




3- Dawning Nebulae  
 Çinli Dawning Nebulea 2010'un başlarında ilk çıktığında dünyanın en hızlı bilgisayarıydı. Dawning Nebulea  saniyede 1.27 katrilyon işlem yapabiliyor


2- Jaguar

Amerika Ulusak Oak Ridge Laboratuarı'nda bulunan süper bilgisayar Jaguar, her bir destesi 6 çekirdekli AMD Opertan işlemcilerine bağlı 224.162 çekirdeği saniyede, 1.76 katrilyon işlem yapabiliyor.



1- Tianhe-1A
Ve işte karşınızda Çin'den, dünyanın en güçlü süper bilgisayarı: Tianhe-1A

Saniyede 2.5 katrilyon işlem yapan Çin'in süper bilgisayarı, 186.368 çekirdekli işlemcilere ve 229.376GB RAM kapasitesine sahip. Gücünü NVidia Quadro grafik işlemcilerinden alan bu canavar, Çin'in şebeke ağını oluşturuyor. Şenzen'de bulunan dünyanın en güçlü bilgisayarı, üniversiteler ve Çinli şirketler tarafından kullanılıyor.





Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder