Blog yazarak nasıl para kazanılır

Blog yazarak para kazanmak uzun zamandır internetten para kazanma yollarından en iyisi ve en kazançlısı olarak görülmektedir. Türkiye’de ve dünya genelinde blog yazarak para kazanan kişilerin sayısı yüz binleri geçmiştir. Ancak kimisi bloğundan sadece elektrik faturası parasını kazanırken, kimisi de aylık kazancını kazanmaktadır.


Blog yazarak para kazanmak için önünüzde birçok para kazanma yöntemi vardır. Ancak bu yöntemlerden bahsetmeden önce blog açmak için nelerin gerekli olduğunu bilmenizde fayda var. Blog açmak için şunlara ihtiyacınız vardır,

Blog açmak için öncelikle bloğunuzu barındıracağınız bir alan olmalıdır. Bu alana host adı verilmektedir. Blogunuz Türkiye’de yayın yapacaksa Türkiye lokasyonlu(merkezli) bir host almanızı tavsiye ederim. Hosting şirketi için de Turhost’u öneririm(biraz pahalı gelebilir ancak çok kaliteli bir firmadır). Ayrıca Alastyr de hem uygun fiyatlı hem de kaliteli hizmet vermektedir. Bir blog için alacağınız en pahalı ve en kaliteli hosting yıllık en fazla 100-120 lira civarındadır. Ama başlangıç için yıllık 40-50 lira olan hostlarla da başlanabilir.

Domain, yani alan adı ise sitenizin adresidir diyebiliriz.  Domain almak için hosting şirketinizi kullanabilirsiniz ancak GoDaddy adlı bir firma vardır ve bu firma dünyanın en popüler domain sağlayacısıdır. Bu firmadan kupon kodları sayesinde çok ucuz bir fiyata domain alabilirsiniz. Domain fiyatı normal olarak yıllık 20 lira civarındadır. Ama indirim bulabilirseniz yıllık 4-5 liraya da domain alabilirsiniz.


İçerik yönetim sistemi
Sıra geldi bloğunuzun hangi içerik yönetim sistemini kullanacağına. İçerik yönetim sistemi –kısaca cms- bloğunuzun başarısında çok büyük rol oynar.  WordPress . WordPress ile arama motorlarında daha kolay üst sıralara tırmanabileceksiniz yani daha çok ziyaretçiye ulaşmakta zorluk çekmeyeceksiniz.

Blog açabilmek için gerekli olan şeyler kısaca bunlar. Ancak siz para ödemek istemezseniz Blogger ile işe başlayabilirsiniz. hiç bir ücret ödemenize gerek yoktur üstelik html kodlarıyla blogunuzu kolayca geliştire bilirsiniz.

Blog yazarak nasıl para kazanılır

Blogunuzu açtıktan sonra blogunuza trafik oluşturabilmek için blogunuza konunuzla ilgili içerik eklemeniz gerekmektedir. İçerikleriniz asla kopyala yapıştır olmamalı ve kaliteli olmalıdır. Blogunuza giren kişiler içeriklerinizi okuduğunda bu içeriklerden faydalanabilmelidir. Sadece ziyaretçilere faydalı olan bloglar iyi para kazanabilmektedir ve başarılı olabilmektedir. Kısaca anlatmak gerekirse bloğunuzu açtıktan sonra konunuzla ilgili kaliteli yazılar yazmalısınız. Bu sayede Google üzerinden bloğunuza ziyaretçi gelecektir.
Blog açmak için gerekli şeylerin neler olduğunu öğrendikten sonra ve kaliteli içerikleri sitenize ekledikten sonra sıra geldi bloğunuzdan nasıl para kazanacağınıza. Aşağıdaki para kazanma yöntemleriyle bloğunuzdan para kazanabilirsiniz.
Google Adsense
Google Adsense dünyanın en kaliteli ve en çok kazandıran tık başına para veren reklam şirketidir. Adsense sayesinde bloğunuzdaki reklamların tıklanması başına para alırsınız. Alacağınız ücret reklamveren tarafından belirlenir. Eğer sektörel bir siteniz varsa(yani reklamların olduğu bir alan), tıklanma başına 0,10 ila 0,30 TL arası para kazanabilirsiniz. Her tık başına 0,10 TL alsanız ve reklamlarınız günde 20 kere tıklansa günlük 2 TL, aylık 60 TL kazanırsınız. Bu rakamlar az gelmiş olabilir ancak bloğunuza içerik eklemeye ve trafik çekmeye devam ettiğiniz sürece kazancınız da otomatik olarak artacaktır.  Hesabınızdaki bakiye 200 TL’ye ulaşınca banka hesabınıza paranızı isteyebilirsiniz. Adsense, blog yazarak para kazanmak için en ideal yollardan bir tanesidir. Türkiye’de az kazandırmaktadır ama en güvenilir firma Adsense olduğu için en çok tercih edilen firma Adsense’dir. Adsense, Google güvencesinde olduğu için güven sıkıntınız olmasın. 

Satış ortaklığı
İnternetten para kazanmak için en ideal, en doğru yoldur satış ortaklığı. Satış ortaklığında bir ürünün satılmasına aracı olursunuz ve ürünün her satışından komisyon alırsınız. Eğer belirli bir alana yönelmiş , bir bloğunuz varsa konunuzla ilgili bir ürünü ya da hizmeti bloğunuz aracılığıyla çok kolay bir şekilde pazarlayabilirsiniz ve rahatlıkla para kazanabilirsiniz. 

Özel reklamverenler
Eğer bloğunuz tutulursa ve iyi istatistiklere sahip olursa bloğunuza reklam vermek isteyen kişiler ya da kuruluşlar olabilir. Bu kişilerin ya da kuruluşların reklamlarını bloğunuzda yayınlayarak para kazanabilirsiniz. Ayrıca webmaster forumlarında sitenize reklam alacağınızı duyurarak sitenize reklam vermek isteyen kişilere de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özel reklam almanın, blog yazarak para kazanmak için Adsense’den daha kazançlı bir yol olduğunu söyleyebilirim. Ama hem Adsense’i kullanırsanız hem de özel reklam alırsanız paranızı katlarsınız.
blog yazarak para kazanma hakkında yüzeysel olarak bilgi vermeye çalıştım ileriki zamanlarda daha ayrıntılı bir şekilde yazmayı düşünüyorum sorularınız yada tavsiyeleriniz için yorum yapabilirsiniz

Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder