Hangi Ülke Hangi Sosyal Ağı Kullanıyor?

Kısa bir süre önce yapılan bu araştırma neticesinde ülkelerin sosyal ağ tercihleri ortaya çıktı. Buna göre hangi ülke en çok hangi web sitesini kullanıyor belli oldu. İşte o veriler.


Birkaç yıldır giderek alışkanlıklarımız arasına girmeyi başaran, internetin belki de en gözde icatlarından olan sosyal ağların günlük hayattaki rolü artıyor. Birçok kişinin sanal dünyada ilk uğradığı adreslerin başında artık haber siteleri ya da Google değil sosyal ağlar geliyor.


Hal böyleyken, belirli periyotlarda ülkelerin sosyal ağ tercihlerini inceleyen -sosyal medya strateji uzmanı- Vincenzo Cosenza Haziran 2012 raporunu yayınladı. Dünya genelinde 137 ülke üzerinde gerçekleştirilen incelemede gerekli veriler Google Trends ve Alexa'dan alındı. Ülke bazlı sorgulama sonucunda ziyaretçi trafikleri listelenen sosyal ağlar için yeni harita belirlendi.
Buna göre dünya lideri Facebook. 137 ülkenin 126'sında en çok Facebook kullanılıyor. Adeta tekel olma yolunda emin adımlarla ilerleyen M. Zuckerberg ve ekibi tam gaz çalışmalara devam ediyor. Özellikle kimi konularda ilkleri yapması ve diğer sitelerle gerçekleştirilen entegre servisleri Facebook'un bir adım öne çıkmasına neden oluyor.
Kullanıcı oranlarında Avrupa'da 232 milyon, Kuzey Amerika'da 222 milyon ve Asya'da 212 milyon üyesi bulunan gözde sitenin tüm dünyada yaklaşık 845 milyon aktif kullanıcıya sahip. Ülkemizde de en çok kullanılan sosyal ağ olma ünvanına sahip Facebook, Türk internet kullanıcılarının ilgisinden hayli memnun.
Facebook'un Ele Geçiremediği Yerler Var
Her ne kadar dünyanın 1 numaralı sosyal ağı Facebook olsa da henüz egemenliğin kurulamadığı topraklar mevcut. RusyaÇin gibi internet kullanımının yoğun olduğu bölgeler uzun zamandır uzak durdukları Zuckerberg ile hala sıcak bir muhabbet kuramadılar
Zira Çin'in en popüler sosyal ağı -Tencent'in- QZone iken, Rusya'nın güçlü isimlerli ise VKontakte ve Odnoklassniki. Bu iki ülkede bir türlü istediği başarıyı elde edemeyen Facebook cephesi her ne kadar var gücüyle çalışsa da durum kısa zaman içerisinde değişmeyecek gibi gözüküyor.
Ayrıca İran'da Cloob kullanılırken Vietnam'ın gözde adresi Zing.

Google+'da Paylaş

Yazar Unknown

Yazar Hakkında bilgi yazılacak
    Blogger Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder